SteelSeries Apex M500.
SteelSeries Apex M500. (Bilde: Subbotina Anna/Shutterstock.com, SteelSeries)

Slik ser SteelSeries «billige» mekanisk tastatur ut

For seriøse spillere som ikke vil sprenge budsjettet.

Spillere er blitt tilgodesett med mye PC-utstyr den siste tiden, spesielt når det gjelder mus. Nå har den danske utstyrsprodusenten SteelSeries kommet på banen igjen med et nytt mekanisk tastatur som er rettet mot dem med litt over gjennomsnittlig spillinteresse.

Tastaturet føyer seg inn i selskapets kjente Apex-serie og har modellbetegnelsen M500, som altså indikerer at det dreier seg om en rimeligere lillebror til blant annet M800.

Følsomme Cherry MX Red-brytere

Modellen skal ifølge produsenten være intet mindre enn «turneringsklart» og skilter med Cherry MX Red-brytere, som har en lav nedtrykkskraft på bare 45 gram. Tastene er med andre ord av den følsomme sorten.

M500 har ellers både «anti-ghosting»-teknologi, som skal sikre at trykk registreres feilfritt selv når flere taster trykkes samtidig, og «N-Key Rollover», som betyr at du kan trykke ned så mange taster du vil uten at du kommer over en grense hvor det ikke registreres flere.

SteelSeries' nye modell kommer med blått bakgrunnslys, men utover dette er det et ganske minimalistisk tastatur som kun «gir deg det du trenger», for å bruke produsentens eget markedsføringsspråk.

SteelSeries Apex M500.
SteelSeries Apex M500. Foto: SteelSeries

100 dollar i USA

Av andre spesifikasjoner skal tastene ha en varighet på 50 millioner trykk. De ytre dimensjonene er på 440,56 mm x 136,43 mm x 39,52 mm, og vekten ligger på 1,2 kilogram. Kabelen måler to meter.

SteelSeries Apex M500 er lagt ut med en amerikansk pris på 100 dollar, som tilsvarer 820 kroner med dagens kurs. I Norge må du imidlertid ut med en solid slump mer. Foreløpig er det bare én nettbutikk som selger tastaturet itl en pris på 1099 kroner, ifølge vår samarbeidspartner Prisguide

Har du mer behov for en spillmus? Dette skal være Logitechs mest avanserte trådløse spillmus »

(Via TechRadar)

Prisguide.no er en kommersiell partner til Mediehuset Tek. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen