(Bilde: Valve)

SteamOS utfordrer PlayStation og Xbox

Nytt operativsystem til spillkonsoller er annonsert.

Selskapet Valve er kanskje mest kjent for å ha lagd spill som Half-Life, Counter-Strike, Team Fortress og Portal. Dette er ikke alt den amerikanske virksomheten sysler med, og nettbutikken Steam burde låte kjent.

Valve-sjef Gabe Newell er ellers en ivrig Linux-tilhenger, og har uttalt at den frie plattformen er framtiden for spill. Tidligere har selskapet lansert en slags spillmaskin ved navn Steam Box, men denne uken slår det virkelig på stortromma: Hele tre store nyheter skal kunngjøres, og den første er nå kjent: Valve kommer med operativsystemet SteamOS.

Fra PC-rommet til TV-stua

SteamOS er et gratis og fritt alternativ til PlayStation- og Xbox-plattformene, og er, ikke overraskende, Linux-basert. Hensikten med OS-et er å gjøre det enkelt å spille spill på TV-skjermen, samtidig som systemet er åpent for forbedringer fra brukerbasen.

Operativsystemet kan kjøre på ulike PC-er med forskjellige merker og maskinvare. I tillegg til denne fleksibiliteten i henhold til spill, skal det også utvikles apper til video og musikk – i likhet med de rivaliserende konsollene.

Den neste kunngjøringen fra Valve kommer onsdag klokken 19.00. Du kan følge nedtellingen selv på steampowered.com.

Valve-sjefen er optimistisk:
– Linux er framtiden for spill »

(Kilder: Valve via FlatpanelsDK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen