Med Mantle på plass kan støttede spill på Linux samt Valves SteamBox få en solid ytelsesøkning.
Med Mantle på plass kan støttede spill på Linux samt Valves SteamBox få en solid ytelsesøkning.

Steamboksene kan få en ekstra grafikkmotor

Det ryktes at AMD vil innta nye systemet med sin grafikkteknologi.

Etter å etterhvert ha kommet seg helskinnet inn som et DirectX-alternativt på Windows-maskiner, skal AMDs Mantle-API nå være på vei til både Linux og Valves Steam OS – som skal drive samme selskaps mye omtalte Steam Machines. Det er AMDs spillguru Richard Huddy som nylig antydet dette i et intervju med PC World:

– Mantle kan gi fordeler på Steam-boksene. Vi har fått flere forespørsler  om å levere teknologien, forteller Huddy, som ifølge samme kilde skal mene at Linux byr på ypperlige muligheter for selskapet.

Bedre ytelse

Ifølge AMD selv er ikke Mantle-API-et bare enklere å bruke enn DirectX, det skal også by på bedre ytelse da både CPU og GPU visstnok skal få en lettere jobb med det nye grensesnittet, som reduserer den såkalte overheaden til API-et.

Mantle er selvsagt godt tilpasset AMDs egen Graphics Core Next-arkitektur, som sitter i Radeon HD 7000 og nyere grafikkort. Men Mantle er i bunnen et åpent grensesnitt som like godt kan tas i bruk av Intel eller Nvidia i fremtiden – akkurat som samtlige produsenter nå bruker Microsofts DirectX.

Skreddersydd operativsystem

SteamOS er basert på Steam, men kombinert med arkitekturen til Linux. Steam OS skal levere et markant hopp i grafisk ytelse fordi det kan skreddersys for å å kjøre spill, uten å måtte ta hensyn til en rekke andre funksjoner.

Eventuell Mantle-støtte blir det uansett opp til hver enkelt spillutvikler å legge inn i sine spill, men om vi skal dømme etter hva Dice har klart å få til i Battlefield 4, og kan det absolutt være verdt merarbeidet.

Mantle får tøff konkurranse fremover:
Hovedrivalen Microsoft har nemlig store planer for for sin nye DirectX »

(Kilder: SweClockers, PC World)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen