Steam opplevde problemer i julen.
Steam opplevde problemer i julen. (Bilde: Skjermdump)

Steam opplevde sikkerhetstrøbbel i julen

Brukere fikk tilgang til kontoinformasjon om andre brukere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Julen er over for denne gang, og det var ikke alle som hadde en smertefri høytidsfeiring, heller ikke i teknologiverdenen. Nettstedene Kotaku og Forbes melder at den populære, digital distribusjonsplattformen Steam opplevde en merkverdig og alvorlig sikkerhetsfeil i julen.

Steam-brukere som logget seg på tjenesten første juledag opplevde nemlig å få tilgang til den private informasjonen til andre Steam-brukere.

Viste deler av kredittkortnumre

Informasjonen dukket opp når brukere klikket seg inn på kontoinformasjon-siden i Steam, og omfattet både navn, adresse,  e-postadresse, kjøpshistorikk og de siste sifrene av brukernes kredittkortnumre.

Som et resultat av den snodige feilen ble Steam-butikken midlertidig stengt av Valve, og enda litt senere kom selskapet omsider med en offisiell uttalelse.

I uttalelsen forklarer Valve at feilen oppstod som et resultat av en konfigurasjonsendring i Steam som fant sted tidligere på dagen. Dette skal ha ført til en cache-feil som gjorde at noen brukere vilkårlig fikk se sider som var generert for andre brukere i en kort tidsperiode.

Mener det ikke er noen fare

Valve forsikrer at feilen nå er rettet opp, og sier samtidig at de ikke tror feilen har gjort det mulig å utføre noen former for uautoriserte handlinger utover å simpelthen se kontoinformasjonen til andre.

Som Forbes peker på kan det muligens argumenteres for at Valves uttalelse delvis bagatelliserer faren ved å vise all den personlige informasjonen til andre brukere, særlig deler av kredittkortnumre.

Nettstedet Neowin meldte tidligere denne måneden at den hackergrupp kalt «SkidNP» truet med å utføre et angrep mot Steam i julen, men ifølge Forbes er det tvilsomt at det nylig rapporterte Steam-problemet skyldes et hackerangrep. Uansett skal problemet altså være fikset, om vi skal tro Valve.

Steam OS skulle gjøre Linux mer populært blant spillere: Det har tilsynelatende ikke skjedd »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen