Slik ser Steam ut på Linux-distribusjonen Ubuntu. (Bilde: Valve)

Steam nærmer seg Linux-lansering

Nå er Beta-versjonen klar.

Spillselskapet Valve har i dag kommet et skritt nærmere full lansering av spillportalen deres, Steam, på Linux. Nå har de nemlig åpnet opp dørene for et lite utvalg brukere til det de kaller «limited access beta», hvor de får tilgang til Linux-versjonen av Steam, og de omtrent 30 spillene som foreløpig er portert over til plattformen.

I første hånd skal det være snakk om omtrent 1000 betatestere, som ble plukket ut fra de mer enn 60 000 personene som meldte seg på Valves betaprogram.

Krever Ubuntu

– Dette er en stor milepæl for PC-spillingens utvikling. Steambrukere har lenge spurt oss om å støtte spilling på Linux, og vi er glade for at vi tilby rik underholdning til kundene våre på denne åpne, kundevennlige plattformen, uttalte Valve-gründeren Gabe Newell i en pressemelding.

Foreløpig er Linux-versjonen av Steam forbeholdt de som bruker Ubuntu 12.04 eller senere. Newell lover imidlertid at de vil støtte flere Linux-distribusjoner i framtiden.

Ny Linux-driver fra Nvidia

En annen god nyhet for Linux-gamere kommer fra Nvidia, som akkurat har sluppet en ny driver, kalt GeForce R310. Driveren skal gi blant annet dobbel ytelse på spill i Linux og langt raskere lastetider.

Driveren ble utviklet av Nvidia i samarbeid med flere spillutviklere, blant annet Valve, og Nvidia lover at den har blitt grundig testet på Linux-versjonen av Steam.

Last ned Nvidias nye driver fra hjemmesidene deres.

Prøv selv

Hvis du ikke var en av de 1000 heldige som ble plukket ut av Valve, kan du melde deg på betaprogrammet på Valves nettside. Selv om det bare er 1000 personer som har tilgang så langt, skal antallet økes fortløpende i de kommende ukene.

(Kilder: Sweclockers, The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen