Nå har det dukket opp en helt ny fane i Steam-butikken. (Bilde: Valve)

Steam ikke lenger bare for spill

Valve åpner dørene for all slags programmer.

Steam har blitt en gigant innenfor spilldistribusjon. Det som bare startet som en liten distribusjonskanal for spillselskapet Valves egne spill, har vokst og blitt en av de aller viktigste distribusjonskanalene for både store og små utviklere.

Nå tar de steget videre fra spillsjangeren, og åpner dørene for all slags programvare.

Myk start

De første ikke-spillrelaterte titlene som har dukket opp i Steam er rettet mot kreative sjeler, som kanskje ønsker å lage sitt eget spill. I tillegg har et par test-programmer også blitt gjort tilgjengelig. I første hånd er det ArtRage Studio Pro, CameraBag 2, GameMaker: Studio, 3D-Coat, 3DMark Vantage og 3DMark 11 som kan lastes ned fra onlinebutikken.

w

Alle programmer som lastes ned fra Steam vil dra nytte av de allerede innebygde funksjonene som andre Steam-relaterte spill har. Det inkluderer ekstremt enkel installasjonsprosess, skylagring i Steam Cloud og automatisk oppdatering. Det hele er i tillegg digitalt, så du slipper å passe på en DVD eller en fysisk lisenskode.

De nye programmene er kun tilgjengelige for Windows-brukere, men det tar nok ikke lang tid før Valve låser opp programdelen av onlinebutikken for Mac-brukere også.

Rett før Windows 8

Det er nok ingen tilfeldighet at Valve velger å slippe sin nye programseksjon akkurat nå, bare et par uker før Windows 8 kommer i butikkene. Det er ingen hemmelighet at Valve-sjefen mener Windows 8 vil bli en katastrofe, hovedsakelig på grunn av den nye applikasjonsbutikken de har implementert. Nå som Steam også vil tilby programmer, vil de to plutselig raskt kunne havne i konkurranse med hverandre. Hvem som vinner får vi bare vente og se.

Ta en tur innom Steam og se de nye programmene.

Les også: Valve vil lage maskinvare

(Kilde: Tech Radar)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen