Steam får sin egen rimelige strømmeboks
(Bilde: Valve)

Steam får sin egen rimelige strømmeboks

Valve har dratt sløret av Steam Link.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spillutviklingsselskapet Valve rører i mange gryter om dagen, selv om distribusjonsplattformen Steam kanskje er mest kjent. Vi vet nemlig også at de sysler med noe moro innen kunstig virkelighet, og så har vi jo maskinvaresatsingen med Steam Machines. Sistnevnte er små datamaskiner som passer godt for spilling i stua.

Men nå er det også klart at Valve i løpet av året vil komme med en løsning for deg som allerede har en skikkelig gamingmaskin et sted i huset. Nyvinningen har fått navnet Steam Link, og er såvidt det vi forstår en liten boks som lar deg bruke Valves egen spillstrømmetjeneste Steam In-Home Streaming (Ekstra) uten å måtte investere nevneverdig i en stue-PC eller annen form for datamaskin.

Foto: Valve

Valve mener nemlig at Steam Link ikke vil koste mer enn femti dollar i USA, og at den vil støtte lokal strømming i opp til 1080p oppløsning i 60 Hz «med lav latens», altså minimalt med tidsforsinkelser.

Et av de store problemene med spillstrømming er jo forsinkelsen mellom handling og respons, ettersom inputsignalene først må sendes over nettverket til spillserveren før de blir tatt imot og tolket – før det oppdaterte bildet komprimeres og sendes tilbake til klienten. Med et tregt nettverk eller dårlig maskinvare, vil denne forsinkelsen kunne bli stor nok til at mange spill blir nærtil umulige å strømme.

Akkurat hvor god Steam Link vil bli er ikke godt å si – vi mistenker at ikke engang Valve er helt sikre på det. Men siden de i det minste går ut med en pris, vet de nok omtrent hva som skal inn i boksen.

I løpet av året

Foto: Valve

Foruten strømmeegenskapene og at den automatisk vil finne andre datamaskiner som kjører Steam på det samme nettverket, er det ikke mye annet Valve har villet røpe om produktet. Vi vet derfor ikke om den kan benyttes til andre ting enn spilling.

Steam Link dukket i en kort periode opp på nettstedet Steam, men har siden forsvunnet igjen. Av konsepttegningene kan vi likevel se at den vil ha flere USB-porter, HDMI-utgang og ikke overraskende mulighet for kablet nettverk.

En annen ting er at tilgjengeligheten er satt til november, noe som vanligvis betyr at det tas sikte på å få produktet ut på markedet til julehandelen.

Det blir med andre ord en liten stund å vente på hva som skjer med Steam Link.

Nividias nye konsoll kan også strømme innhold og mere til:
Nvidia Shield er den første Android TV-konsollen med 4K-støtte >>>

(Kilde: PC World)

(Bilde: Valve)
(Bilde: Valve)
(Bilde: Valve)
(Bilde: Valve)
(Bilde: Valve)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen