Statoil med Norges største regneklynge

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Klyngen skal, ved hjelp av muligheten til å utføre 12 billioner regneoperasjoner per sekund, benyttes til seismiske beregninger. I følge pressemeldingen fra HP er klyngen 50 prosent raskere enn noen annen installasjon i Norge.

Statoil vil bruke klyngen som et verktøy i letingen etter olje og gass, en meget kompleks prosess som er avhengig av rask prosessering av store datamengder. HP mener denne klyngen vil komme inn blant de 70 kraftigste i verden i følge topp 500-listen.

Klyngen bygges på HPs fabrikk i Erskine i Skottland der den gjennomgår omfattende stresstesting. Deretter blir den ferdigtestede løsningen sendt direkte til Statoil i Stavanger.

"Komplekse løsninger som må bygges opp fra grunnen av vil i mange tilfeller føre til utsettelser og høye kostnader. Det at vi nå får en ferdigtestet løsning fra HP gjør vårt arbeid mye lettere og fører til at vi sparer tid, interne ressurser og ikke minst kostnader," sier Arild Halsetrønning, prosjektleder i Statoil, i følge pressemeldingen.

Statoils klynge vil bestå av 256 servere som samlet altså utgjør 1 000 prosessorkjerner og vil fylle opp 15 rackskap. Serverversjonen er femte generasjon HP ProLiant DL380, med Intel-prosessoren Xeon 5100 (kodenavn Woodcrest). Statoil blir de første som får levert denne servertypen i Norge.

(Kilde: Pressemelding fra HP)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen