(Bilde: V. Haugen, Amobil.no)

Staten brukte en million på app for Pappa

Aktivitetsappen Pappatid er klar til iPhone og Android.

Foto: Pappatid
Foto: Pappatid

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet har lansert appen Pappatid til Android og iOS. Appen skal bringe småbarnsfedre i pappapermisjon sammen, ved at brukerne kan invitere hverandre med på turer og aktiviteter.

– Målet er at fedre kommer i kontakt med hverandre og kan møtes, være sosiale, drive aktiviteter sammen eller utveksle erfaringer. Vi har valgt å lage en app fordi det er i tråd med tiden vi er i, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen i en pressemelding.

Appen fungerer slik at du oppretter en profil, eller logger inn via Facebook, og får deretter en oversikt over aktiviteter som skjer i nærheten av der du befinner deg. Du kan også søke opp andre brukere og legge dem til i din "krets". Departementet skriver i pressemeldingen at biblioteker, svømmehaller, museer, helsestasjoner og andre virksomheter også har mulighet til å legge inn aktiviteter.

Kostet en million

Thorkildsen hevder at mange småbarnsfedre triller barnevogn alene. Småbarnsmødre får god oppfølging i barselsgrupper og andre organiserte tilbud via helsestasjonen, men en lignende oppfølging er ikke på plass for fedrene. Ministeren sier at nå som fedrekvoten blir utvidet til 14 uker, er det også viktig å styrke fedrepermisjonen. Appen er en del av denne satsningen.

– Det er viktig å gi god og tilpasset informasjon og vise fedrene at vi tar dem like mye på alvor som mødrene. Det har blitt sett på som en offentlig oppgave å gi mødre tilbud, og når vi da ønsker et likestilt foreldreskap, er det naturlig også å gi fedrene det. Denne appen kan bidra til det, avslutter Thorkildsen.

Pappatid har kostet en million kroner å utvikle, men finnes riktignok til både Android og iPhone fra lansering. De aller første brukerkommentarene i Google Play og Apple App Store gir Pappatid en bare middels god tilbakemelding, ettersom det foreløpig ligger få aktiviteter ute.

Skal du reise utenlands med poden? Sjekk denne guiden:
Ta med disse appene på ferie

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen