– Startmenyen i Windows kommer tilbake i høst
(Bilde: Microsoft)

– Startmenyen i Windows kommer tilbake i høst

Blir en del av en større oppdatering, ifølge rykter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den russiske piratgruppen WZOR hevder nå at de sitter på troverdige rykter om kommende Windows-lanseringer og -oppdateringer, deriblant den som omhandler de mye omtalte startemenyen. Gruppen er tidligere kjent for å ha lekket et hav av konfidensiell informasjon, skriver Myce.

Blant de mer spennende ryktene finner vi omtalen av hvordan den nye startmenyen i Windows 8 skal se ut. For noen uker tilbake bekreftet Microsoft at denne endelig kommer tilbake, og de sa at den skulle slippes som en større oppdatering senere i år.

Denne oppdateringen vil følge samme mønsteret som Windows 8.1 Update hevder WZOR. Likevel er det usikkert på om oppdateringen vil hete Update 2, eller om Microsoft vil velge å kalle oppdateringen for Windows 8.2.

Ifølge piratgruppen er det store diskusjoner internt hos Microsoft, ettersom mange mener at oppdateringen vil være så omfattende at operativsystemet fortjener et nytt versjonsnummer.

Vært borte lenge

Foto: Microsoft

Startmenyen har vært borte i lang tid, til mange Windows-brukeres store fortvilelse. Denne fantes på Windows 7, men da Windows 8 kom på markedet var den sporløst forsvunnet. I Windows 8.1 kom den riktignok delvis tilbake, men det var langt fra lik det millioner av brukere verden over hadde lært seg opp til å bruke. 

Microsoft mente brukerne måtte lære seg nye bruksmønstre, men brukerne ville heller ha startmenyen tilbake. Dette åpnet for tredjeparts programvare som ga deg fullverdige startmenyer, dog til en viss pris.

Helt lik som tidligere blir den riktig nok ikke. Den er så absolutt fullverdig, men Microsoft har også lagt med et par ekstra elementer. Den nye menyen er todelt, der venstresiden ser veldig kjent ut. Her finner du populære programmer med mer, slik du gjorde i Windows 7.

Det som er nytt finnes på høyresiden, og her har det nærmest kommet en miniversjon av startskjermen. En rekke ikoner kan trekkes hit og dit, og du har rett og slett alle forutsetninger til å tilpasse menyen akkurat slik du selv vil.

Windows 9 kan bli gratis

Selv om det er mye snakk om oppdateringen av Windows 8, har det også kommet noen rykter om Windows 9 i samme slengen. Blant de mer spennende detaljene finner vi at Windows 9 muligens blir gratis. Trolig vil det eventuelt være snakk om en en nedskalert utgave som kan bli gratis.

Nyskjerrig på Windows 8.1?
Sjekk ut hva vi synes om nykomlingen fra Microsoft »

(Kilde: Myce, via SweClockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen