Starter opp med 600 applikasjoner

Apple har for lengst slått hardt an med sin app-store hvor du kan kjøpe og laste ned programtillegg til iPhone og iPod Touch. Nå skal Microsoft ta opp kampen for alvor.

100 mer enn Apple
Windows Mobile 6.5 skal etter planen lanseres september i år. Samtidig planlegger Microsoft også å starte opp Microsoft Marketplace for mobiltelefoner hvor mobilbrukere med Windows-mobil skal kunne laste ned nye applikasjoner. D planlegger å gå ut hardt med den nye tjenesten. Ifølge Engadget sier produktansvarlig for Windows Mobile, Audrey Zolghadr, at tjenesten vil inneholde 600 applikasjoner allerede fra begynnelsen av.

Sammenlignet med dagens utvalg hos Apples løsning er dette slett ikke mye. Apple har i dag over 50.000 forskjellige applikasjoner i sin tjeneste, men da tjenesten ble startet opp var det ikke fler enn 500.

Kvaliteten vil stå i sentrum
Det er selvfølgelig ikke antallet applikasjoner som vil bli utslagsgivende om tjenesten vil bli en suksess. Om de 600 applikasjonene Microsoft kommer med for det meste er enkle skjermsparere og unyttige programmer, så spørs det om dette holder. Men det forventes at Microsoft vil ha litt kvalitet å by på når de først starter opp. Om tjenesten fungerer godt vil det også komme på plass en rekke nye applikasjoner levert av eksterne utviklere.

Nokia lanserte nylig sin tjeneste Ovi Store hvor Nokia-brukere skal kunne laste ned applikasjoner. Butikken hadde i starten store problemer og har så langt ikke maktet å ta markedet med storm på tross av et stort antall applikasjoner fra start. Her kan du lese vår sniktitt på Ovi Store.

Ifølge Microsoft har Microsoft Marketplace planlagt lansering i Norge 30. september i år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen