Starter iPhone-en din på nytt flere ganger om dagen?
Teknofil
(Bilde: Vegard Haugen, Teknofil.no/montasje)

Starter iPhone-en din på nytt flere ganger om dagen?

Flere har visst det samme problemet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tenk deg at du skriver en melding, sjekker Twitter eller søker opp noe på telefonen din, og plutselig – ut av det blå – fryser skjermen. Så tar det noen sekunder før du kan gjøre noe som helst. Og feilen kan gjenta seg flere ganger om dagen.

Hundrevis av Tumblr-brukere klager på iPhone-feilen.
Hundrevis av Tumblr-brukere klager på iPhone-feilen. Foto: skjermbilde/Tumblr

Det er tilfellet for mange iPhone-brukere akkurat nå, skriver Gizmodo. Og det virker dessuten som om feilen rammer ganske mange, uavhengig av iPhone-modell eller iOS-versjon. (Samme feil forekommer også på en av Teknofil-redaksjonens iPhone 6-telefoner). 

Eksempler på at det er et omfattende problem finner vi på Tumblr, hvor mange iPhone-brukere lagt ut kommentarer, bilder og videoer for å ventilere frustrasjonen sin. 

Noen av brukerne opplever dessuten at iPhone-en starter på nytt også, noe som høres enda mer irriterende ut.

Ingen løsning fra Apple?

apple.
 Foto: skjermbilde

Apple har etter sigende ikke anerkjent at dette er et stort problem ennå, og har ifølge Gizmodo ikke kommet med noen uttalelser om saken.

Vi finner imidlertid en side hos Apple Support som berører temaet. Der hevder selskapet at feilen kan knyttes til at du har en eldre utgave av iOS. For vår del er det imidlertid ikke her feilen ligger. Problemene startet faktisk først etter at vi oppdaterte til nye iOS 8.4. Til tross for dette, vil det som regel lønne seg å alltid ha den nyeste oppdateringen installert.

  • Sjekk om du har siste versjon av iOS ved å gå til Innstillinger -> Generelt -> Oppdatering

Kan skyldes app-oppdateringer

Apple Support tipser derimot også om at alle apper bør være oppdatert til enhver tid for å unngå omstart eller at Apple-logoen vises på skjermen. Så vidt vi kan huske har flere app-oppdateringer ligget klare til nedlasting i App Store når problemet har oppstått, men sjelden eller aldri hvis alle apper har vært oppdatert.

Du har anledning til å skru på automatiske oppdateringer fra App Store, men selv da må du noen ganger inn i App Store og godkjenne manuelt. For eksempel tillater den ikke at du laster ned filer som er større enn 100 megabyte via mobilnettet.

  • Hvis du ønsker det kan du skru på automatiske app-oppdateringer ved å gå til Innstillinger -> iTunes og App Store og aktivere valget som heter Oppdateringer.

Har du også opplevd at Apple-logoen plutselig dukker opp på iPhone-skjermen din? Kommenter i forumet!

Kanskje den største fordelen med nye Apple Music: 
Slik får du 30 millioner låtvalg til iPhone-alarmen din »

(Kilder: GizmodoTumblrApple Support)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen