En «nesten ny»-mobil kommer med innpakning og tilbehør som øreplugger og lader.
En «nesten ny»-mobil kommer med innpakning og tilbehør som øreplugger og lader. (Foto: One Call)

OneCall starter bruktsalg med inntil 40 prosent lavere priser

Bitte litt brukte mobiler for rimelig smarte kunder, forteller selskapet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Med stadig høyere mobilpriser kan det være OneCall er inne på noe når de i dag lanserer et nytt konsept kalt «NestenNy». Dette går ut på å selge brukte mobiler i egen innpakning, og med garanti og tilbehør som om mobilen kom rett fra fabrikk.

– I og med at kunder vil motta de samme garantiene her som ved et nykjøp, har vi stor tro på at det vil slå an og at kanskje spesielt familier med yngre barn og ungdom vil finne dette interessant, sier OneCall-sjef Pål Rune Kaalen i en pressemelding.

Satser på populære topptelefoner

Tanken til OneCall er å skape annenhåndsverdi for brukte telefoner, som det blir flere av etter hvert som nordmenn bytter telefoner stadig oftere enn før. 

I første omgang vil de konsentrere seg om å tilby toppmodeller fra de mest populære merkene, altså Samsung og Apple. Men noen andre og rimeligere modeller skal også komme på plass senere. Alle telefonene kan kjøpes uten binding.

Kan spare 10 til 40 prosent

OneCall-sjef Pål Rune Kaalen lover 10 til 40 prosent lavere priser på bruktmobilene enn nyprisene i nettbutikken. Foto: One Call

– Rabattene vil variere med telefonmodeller og delvis basere seg på hva som er tilgjengelig av brukte telefoner i markedet. Fra lansering vil man kunne kjøpe telefoner med ca. 10-40% rabatt sammenlignet med nypris opplyser OneCall-sjefen til Tek.no.

Han nevner at en brukt iPhone 8 64GB skal selges for 17 prosent lavere pris enn mobilen koster ny i deres egen nettbutikk. Tilsvarende skal en «nesten ny» Samsung Galaxy S7 ligge 43 prosent under det nye S7-er går for i nettbutikken deres. 

Ifølge Kaalen vil OneCall også tilby nyere telefoner som iPhone X og Galaxy S9 gjennom det nye konseptet, og han ser ikke bort fra at selv «årsmodeller» kan dukke opp – men dette kommer selvsagt an på tilgangen og disse modellene vil det følgelig ikke være like mye å spare på.

Lover pent brukte telefoner

OneCall henter de brukte mobilene fra selskaper som kjøper opp telefoner som av ulike grunner er kasserte eller returnerte «før tiden», og vi loves at det kun skal være snakk om svært pent brukte mobiler som skal oppleves som nye. 

Noe av styrken til NestenNy-konseptet om man sammenligner med dagens løsninger for bruktkjøp, som gjerne skjer gjennom markedsplasser som Finn.no, skal være garantien du får med tanke på feil (2 år) og angrerett (2 uker). 

Ifølge Adéle Cappelen Blystad, kommunikasjonsrådgiver i Finn.no, skal salg og kjøp av brukte mobiler ikke bare være svært populært, men dessuten økende. Bare i fjor skal 141 000 annonser ha blitt lagt ut på markedsplassen, og denne rekorden ser ut til å falle i år.

Vi har vurdert Telia Svitsj og Telenor SWAP:
Konklusjon: Styr langt unna »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen