StarTAC er tilbake

Motorolas første StarTAC var noe av det råeste du kunne eie for litt over ti år siden. Denne telefonen var med sine snerte 88 gram var den kjent som "den eneste virkelig bærbare mobiltelefonen i verden". I tillegg så den ut som om den kom fra en scienfe fiction-film sammenlignet med andre telefoner på markedet.

Flere av Motorolas nyeste telefoner er tydelig inspirert av StarTAC. Razr-serien har for eksempel fått den samme utformingen.

StarTAC 3
Vi har ikke sett noe særlig til StarTAC-serien her i landet de senere årene, men i Asia lever den i beste velgående. Allerede i 2004 kom StarTAC 2 på det koreanske markedet. Mye tyder på at modellen har slått an, for nå lanserer Motorola nemlig StarTAC 3.

StarTAC 3 har beholdt de samme trekkene som forgjengerne, og er en tynn kamskjellstelefon. Med dimensjoner på 8,9 x 4,9 x 2 cm og en vekt på 92 gram vil den føles rimelig lik originalen når du har den i lommen. På innsiden har den naturlig nok fått en solid oppussing.

Telefonens skjerm har en størrelse på to tommer. Skjermoppløsningen er på 240 x 320 bildepunkter, og fargedybden er på 260 000 farger.

Du finner imidlertid ikke kamera, noe som muligens er utelatt for at brukerne skal kunne beholde nostalgifølelsen. Helt fri for multimediemuligheter er telefonen likevel ikke. Du finner for eksempel en MP3-spiller.

StarTAC 3 kommer på det koreanske markedet i løpet av mars, men skal ikke så vidt vi vet ikke lanseres i Europa.

(Kilde: Motorola, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen