StarOffice 8 klar i dag

Sun Microsystems skal i dag slippe en litt forsinket StarOffice 8. Dette er den første oppdateringen av denne kontorpakken på to år. Sun skal ifølge nettsiden eweek.com kunngjøre dette i dag tirsdag og samtidig skal det være mulig å laste ned pakken. StarOffice 8 er basert på gratisprogrampakken OpenOffice.org 2.0.

StarOffice 8 er et rimelig alternativ til Office-pakken fra Microsoft. Pakken skal være enda mer kompatibel med Microsoft Office og har flere likheter. Pakken er laget for både hjemmebrukere og kontorbrukere.

Nyhetene i StarOffice 8 går først og fremst på et bedre brukergrensesnitt. Målet har blant annet vært at brukere av Microsoft Office skal føle seg "hjemme". Det skal være enklere å importere og eksportere dokumenter til og fra Microsoft Office. Det har også et nytt migreringsverktøy som skal kunne brukes til å konvertere makroer i MS Office til makroer om skal kunne brukes i StarOffice.

StarOffice 8 skal i tillegg ha følgende verktøy og muligheter:

  • Macro Migration Wizard konverterer VBA-applikasjonsmakroer
  • Microsoft Office file analyzer i forbindelse med overføring av filer fra MS Office
  • Verktøy som forenkler installasjon og konfigurasjon i et nettverk
  • Støtter filformatet OASIS OpenDocument

StarOffice 8 blir tilgjengelig i syv språk og skal støtte både Solaris, Linux og Windows. Veiledende pris er 69.95 hvis du laster ned programpakken, men 99.95 dollar ellers. Du vil trolig ha muligheten å prøve programpakken gratis i tre måneder før du eventuelt kjøper. Men StarOffice 8 skal altså først kunne lastes ned fra og med i dag tirsdag.

Kilde: eweek.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen