Test

Starkweather

Vi filmtittere har alltid vært fascinert av drap. Vi simpelthen elsker å se andre dø på det hvite lerretet. På 80-tallet var det slasherfilmene med umenneskelige drapsmaskiner som var det store. Jason Voorhees, Michael Myers og Freddy Krueger slaktet ned ungdommer over en lav sko, og vi digget det.

På 90-tallet ble de falmende heltene byttet ut med mer mennesklige skikkelser. Virkelighetens massemordere inntok lerretet og seeren ble henvist til en flue på veggen-possisjon. Mordere som Ed Gein, Ted Bundy og Henry Lee Lucas ble de nye antiheltene som fylte kinosalene. Med Starkweather prøver Byron Werner å gjenopplive de gamle massemorderne fra de døde.

Filmmordere – moderne antihelter

Handlingen i "Starkweather" er i alle fall tro mot massemordersjangeren. Uten å få servert noen som helst bakgrunnshistorie følger vi den nitten år gamle Charles Starkweather og hans fjorten år gamle kjæreste Caril-Ann Fugate i deres tre måneder lange drapsorgie langs Nebraskas landeveier. De grusomme handlingene forklares med en sortkledd skikkelse som til stadighet oppsøker Charles og hisser han opp til det punktet at raseriet tar overhånd. Etter å ha drept Caril-Anns familie og åtte andre uskyldige blir de tatt av politiet på vei til California. Charles blir henrettet kort tid etter mens Caril-Ann havner i fengsel på livstid.

Det sies at Charles var schizofren, men manusforfatteren burde løst det på en annen måte enn å innlemme en cowboyversjon av Albert Åbergs hemmelige venn Skybert.

En hemmelig uvenn

Det kanskje største problemet med "Starkweather" er den mystiske mannen i sort som gjentatte ganger leder Charles ut i problemer. Det sies at Charles var schizofren, men manusforfatteren burde løst det på en annen måte enn å innlemme en cowboyversjon av Albert Åbergs hemmelige venn Skybert. Det virket kanskje som en god idè på papiret, men fungerer dessverre ikke i praksis. Og det er nok manusforfatteren som må ta på seg mesteparten av skylden for at denne filmen flopper. Dialogen er i beste fall tørr og unaturlig, scenene er trege og umotiverte, men der filmen virkelig skuffer er hvordan historien fortelles. Etter en liten stund bryr man seg ikke om hvordan det vil gå med Charles og Caril-Ann. Drapene går ikke lenger inn på seeren og man sitter igjen med en apatisk følelse. Trist, med tanke på hvor bra grunnlag den virkelige historien faktisk gir. Det hjelper selvsagt heller ikke at filmen er full av faktafeil med kulisser, geografi og aksenter.

Starkweather   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen