Test

Stappet med null

Testresultater

Samsung SGH E250

Positive ting Bra prisBluetooth med trådløs stereoStøtte for minnekort
Negative ting Skuffende skjermElendig kameraKjedelig design
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 2

Testresultater

Samsung SGH E250

Positive ting Bra prisBluetooth med trådløs stereoStøtte for minnekort
Negative ting Skuffende skjermElendig kameraKjedelig design
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 6
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 2
For her ser det ut til at Samsung har klart å stappe enn liten telefon full av funksjoner. Vi snakker EDGE, Bluetooth, MP3-spiller og kamera. Alt som forventes av en god telefon i dag.

Når prisen ligger på rundt 1 300 kroner uten abonnement er det imidlertid noe som ikke kan stemme. Dette kommer vi til senere. Først må vi ta for oss designet.

Tenk nytt

For selv om mobiltelefonen er liten, og ligger trygt plassert i den tynne genren som Samsung har omfavnet med hud og hår, er den skremmende kjedelig. Samsung har utstyrt denne modellen med standarddesignet sitt. Igjen må vi påpeke at Samsungs designere gjerne kan tenke litt nytt.

Mobilen virker også like billig som den er. Materialene og finishen er relativt dårlig, og den har heller ikke like bra taster som det vi er vant til fra Samsung. Nå går det helt fint å skrive meldinger på den, men vanligvis ligger Samsung-mobilene i toppsjiktet på dette punktet, og det gjør ikke E250.

Størrelsen er riktignok veldig behagelig. Den ligger nemlig godt i både lommen og hånden med sin dimensjon på 99 x 50 x 13,9 millimeter og vekt på 80 gram.

Skjerm som forventet

Operativsystemet på Samsung E250 har alle de funksjonene vi forventer av en billigmobil. Nå må vi innrømme at vi ikke har helt sansen for de nye menyene til Samsung. Både utseendet på menyene og brukervennligheten kunne vært bedre. Heldigvis er systemet raskt.

Skjermen er ganske dårlig, med en oppløsning på 128 x 160 punkter. Den har relativt dårlig kontrast og fungerer dårlig i direkte sollys. Allikevel må vi si at den for så vidt er utstyrt med den skjermen vi forventet, etter at vi etter hvert har blitt vant til billigmobilene til Samsung.

Best til musikk

Trebåndsmobilen fra Samsung er utstyrt med både MP3-spiller og FM-radio. Sistnevnte kan ha opptil 30 lagrede stasjoner. MP3-spilleren har begrenset funksjonalitet i forhold til de beste musikkmobilene på markedet, men fungerer for enkel musikkavspilling.

Minnet i telefonen (10 megabyte) tilsier at det ikke er på langt nær kapasitet nok til å bruke den som MP3-spiller. Den har imidlertid støtte for microSD-minnekort, så for noen hundrelapper kan den stappes full av hundrevis av sanger.

Mest utrolig er det at denne mobilen, som egentlig er ganske begrenset på de fleste områder, er utstyrt med trådløs overføring av stereolyd. Vi vet om langt dyrere telefoner som ikke har støtte for denne Bluetooth-standarden, så dette er en flott bonus på en så billig mobil.

Selv om det er musikk denne mobilen gjør aller best vil vi allikevel ikke anbefale den til dette. Flere dedikerte musikkmobiler på markedet må vurderes som bedre mobiler enn Samsung E250 i så måte.

Elendig kamera

Selv om musikkfunksjonen for så vidt er over par på en billigmobil som dette er det umulig å si det samme om kameramulighetene. Her er det snakk om første generasjons mobilkamera, med VGA-oppløsning.

Slike bilder er altfor dårlige til å bruke til noe som helst. Selv til vanlige MMS-meldinger blir bildene litt for svake. Videokvaliteten er på samme labre nivå og i det store og hele kunne Samsung spart seg hele kamerafunksjonen og i stedet brukt plass og penger på å forbedre andre elementer.

For lite, for sent

I tillegg til å være imponert over trådløs stereolyd er vi fornøyd med at Samsung har puttet EDGE-støtte i denne mobilen. Dette kombinert med bra talekvalitet og et helt middels batteri gjør at mobilen havner midt på treet i vår vurdering.

Prisen på rundt 1 300 kroner ser også ved første øyekast gunstig ut, men siden musikkfunksjonen ikke slår rivalene og kameraet er elendig, blir EDGE og avansert Bluetooth litt for lite, litt for sent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen