Staples tester ut 3D-printer i butikk
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Staples tester ut 3D-printer i butikk

New York-ere kan printe ut sin egen actionfigur eller gitar.

Staples i USA er en butikkjede som spesialiserer seg på kontorrekvisita og skrivere. Nå håper de å kapre kunder i et nytt og voksende marked også, nemlig 3D-printing.

Kunder i New York kan nå stikke innom en av to deltakende Staples-butikker og skrive ut sin egen actionfigur eller gitar med en 3D-printer, skriver Bloomberg BusinessWeek.

Det finnes andre selskaper som tilbyr lignende tjenester i USA, men det spesielle er at Staples vil gjøre 3D-printing lettere tilgjengelig for vanlige forbrukere fremfor spesielt interesserte. Dette vil gi forbrukerne en mulighet til å komme tettere på den nye teknologien.

Enkelte av de 3D-printede modellene vil bare koste noen få dollar, mens for eksempel en gitar trolig vil koste mer en 1000 dollar. Enkle 3D-utskrifter skjer i butikken, men hvis du er ute etter noe litt mer krevende, setter Staples bort jobben til samarbeidspartneren 3D Systems. Staples selger 3D-printere også, som koster fra 1500 dollar og opp.

I Norge kan du kjøpe 3D-printere fra mindre nettbutikker, som 3Dprint.no eller 3Dprinter.no, hvor de billigste koster litt i underkant av 30 000 kroner.

Kickstarter-suksessen Micro vil bare koste 3500 kroner:
Denne lille 3D-printeren har du råd til »

(Kilder: Twitter, Bloomberg BusinessWeek)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen