Stanser spredningen av gratis film

Med stor ståhei gikk regissøren Michael Moore ut med en oppfordring til sine fans nylig. Han ville at de alle skulle laste ned hans siste film "Slacker uprising". Nå trekker han oppfordringen.

Del den med alle
Det var ikke små ord Moore brukte da han annonserte at han la ut sin siste film for gratis nedlastning.

- Email den, brenn den og del den med alle du kjenner, oppfordret regissøren.

Problemet for Moore var at dette gjaldt kun for fans i USA og Canada. De samme rettighetene gjaldt ikke for spredningen av filmen utenfor disse landene. Problemet er at nettet kjenner ingen landegrenser og via fildelingsnettverk har filmen nå blitt spredd gratis over hele verden. Det var ikke det distribusjonsselskapet hadde i tankene da de gikk ut med PR-stuntet.

Vil ha filmen fjernet fra nett
Advokatene til distribusjonsselskapet Westside Productions forsøker nå derfor å få filmtorrenten fjernet fra siden BTjunkie basert i Sverige. Det har ikke overraskende vist seg å være alt annet enn lett.

Ifølge Torrentfreak har advokatene forsøkt å gjøre dette gjennom amerikanske lovverk ved å be domenegiveren til BTjunkie, EasyDNS, fjerne torrenten. Lovene for å få gjort dette gjelder derimot ikke for Sverige, og advokatene måtte tilbakekalle forespørselen de hadde sendt ut. De vil nå forsøke å fjerne filmen for europeere via andre metoder, men det vil neppe bli enkelt.

- Jeg har svart advokatene at de burde forstå et det er vanskelig å sette geografiske grenser for en film som er lagt ut til gratis nedlastning. Men jeg tipper de vil forsøke likevel, sier Mark Jeftovic, grunnlegger av EasyDNS, ifølge Torrentfreak.

De som driver BTjunkie har enda ikke fått noen direkte forespørsel fra advokatene.

Filmen "Slacker Uprising" tar for seg en rundreise i USA hvor Michael Moore reiser rundt på forskjellige amerikanske skoler og oppfordrer studentene til å stemme.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen