Stanser mobilsamtaler i minibanken

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Japan er den siste tiden blitt ridd av problemer med tyveri mot eldre mobilbrukere på vei til minibanken. Problemet er nå blitt så stort at japanske banker er presset til å blokkere mobilsignalene ved bankuttak.

Presses via mobilen

(Foto: Fnn.jp)
(Foto: Fnn.jp)

Problemet er like enkelt som det er utspekulert. Personer, fortrinnsvis eldre, blir truet av utpressere som krever at offeret tar ut penger i en minibank i nærheten. Fellestrekket er at utpresserne truer offeret til å holde forbindelsen via telefon, der offeret mottar nye instruksjoner og trusler fortløpende.

Til nå har japansk politi angrepet problemet ved å stå ved minibanker og forhøre seg med personer som bruker mobilen mens de tar ut penger. Men nå Chiba Bank, den første av flere, installert mobiljammere som blokkerer mobilsignalene ved fire minibanker i Tokyo-området. Jammerne blokkerer mobilsignalet i en radius på 1-2 meter, og forhindrer dermed kun personer ved uttaksstasjonen og ikke folk i kø.

Banken planlegger å installere jammere ved alle sine minibankuttak.

Om mobiljammere i minibanker noen gang blir aktuelt i Norge er ikke godt å vite. Her har problemet først og fremst vært knyttet til såkalt skimming, der tyver kopierer kort som brukes i banken.

Se også en videodemonstrasjon av løsningen »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen