Test

Stang ut for tjukk foldemobil

Testresultater

Nokia N71

Positive ting God nettleser, stor skjerm og solid utførelse
Negative ting Klumpete med få utvendige kontroller. Headsettet er nesten ubrukelig.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Testresultater

Nokia N71

Positive ting God nettleser, stor skjerm og solid utførelse
Negative ting Klumpete med få utvendige kontroller. Headsettet er nesten ubrukelig.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3
Rent teknisk er det ingen ting å utsette på Nokia N71. Den har fin og klar lyd, og den tar gode bilder. Ikke riktig så gode som Nokia N80, men så er det også ”bare” 2 Mp kamera i N71, mot 3 Mp i N80.

Møkkaheadsett
Musikkmenyen i N71 er grei nok, men dessverre er vi ikke mye til overs for det nye headsettet (øreplugger) som følger med. Lyden var faktisk mye bedre i settet som fulgte N70. Ørepluggene på det nye settet er også glattere, og faller lettere ut av øret. Dessuten suser det i headsettet i noen sekunder etter hvert tastetrykk. Denne susingen forsvant nesten helt når vi byttet til N70-headsettet. Den eneste forbedringen på headsettet er at det har fått volumkontroll på ledningen.

En adapter til bruk av egne headsett følger med.

Utvendige taster
Som Mp3-spiller lider N71 av mangel på utvendige kontroller. Vil du til neste låt må du pent åpne telefonen og klikke deg frem til ikonet som viser pil fremover. 
Hvorfor du ikke kan navigere i musikken direkte med navigasjonsknappene kan vi ikke forstå. De utvendige knappen under skjermen lar deg bare pause musikken og starte den opp igjen.

Mens andre produsenter bruker foldedesignet til å gjøre mobilene sine mindre, går Nokia motsatt vei. N71 er nesten 10 prosent tyngre og større enn N70. Og hva får du så tilbake? Fint lite.

Skjermen på N71 er riktig nok bedre enn på N70. Her er 240x320 punkter, mot 176x208 på N70. Skjermen er litt større, samtidig som den er mye skarpere. N71 har også Ir-port, som vi savnet på N70. Når det gjelder minne er dette også redusert. N70 har 30 MB, N71 bare 10. Men N71 støtter dobbelt så store minnekort – opp til 2GB.

Høyere vekt til tross – batteriet er det samme som i N70, og kapasiteten er også omtrent lik. 

Bra taster - dårlig navigasjonsknapp
Tastene på N71 er gode, og Nokia har her utnyttet at det er bedre plass til taster på en foldemobil enn på den vanlige bar-typen. Selve navigasjonstasten er glatt og hard, og det er fort gjort å trykke feil når det skal navigeres i sideretningene. Vippetasten ligger nemlig så dypt at vi kommer borti knappene ved siden av når vi skal vippe til sidene.

Høyere oppløsning gir bedre plass til ikoner, og menyen på N71 er oversiktelig og god. Bytter du fra et annet merke vil du lære menyene til Nokia N71 ganske raskt. Funksjonsmessig er N71 ikke noen utpreget underholdningsmobil, selv om den har god skjerm for spill og filmsnutter, innbygget FM-radio og musikkspiller. Til det er brukergrensesnittet for dårlig. Telefonen har en meget god nettleser, og kan hente RSS-nyheter. Men dette er ikke nok til løfte N71 til topps på mobiltesten.

Har du en Nokia N70 er det ingen grunn til å føle at N71 er telefonen du burde ha ventet på. Skal du like vel kjøpe ny telefon, så se deg om etter noe annet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen