Standardiserte iTunes-priser

Apples europeiske PR-avdeling kunngjorde i dag i London at innen seks måneder fra dagens dato vil prisene i den britiske iTunes store senkes for å matche det allerede standardiserte prisnivået på iTunes store i Østerrike, Belgia, Tyskland, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Norge, Irland, Italia, Luxemburg, Nederland, Sverige, Portugal, Sveits og Spania.

Prisen i iTunes store UK for en sang er i skrivende stund 0,79 britiske pund, eller 8,3 norske kroner. En plate koster 7,99 pund - rett i overkant av 84 norske kroner. Her i Norge koster en sang nå 8 kroner og en plate 80 kroner. Disse forskjellene er relativt små akkurat nå på grunn av kursen på den norske kronen. Prisen ut i Europa skiller en halv euro pr. sang.

Dette gjør de etter press fra EU-kommisjonen som vil innføre lik pris gjennom Europa som vil støtte opp om varers frie bevegelse og jevne konkurranseforhold.

Apple har tidligere forklart at iTunes store UK er dyrere fordi distributørene krever mer penger for rettighetene i Storbritannia. I forbindelse med dagens kunngjøring sier Apple at de håper distributørene i Storbritannia vil revurdere prisene sine for å rette seg til det nye prisnivået. For de som ikke vil det kan det få konsekvenser for videre samarbeid, fortsetter Apple.

(Kilde: Apple)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen