Standard for enklere mobilfotoutskrift

Grunnleggerne i konsortiet er skriverprodusentene Canon, HP og Epson, som mener de med disse håndsettprodusentene på laget kan utarbeide en felles standard for mobilfotoutskrifter.

Bildeoverføring
Eller for å si det på godt Norsk – du skal fra menyen i telefonen din kunne skrive ut et bilde på en fotoskriver, og det skal være det samme hvilken telefon eller skriver du bruker. Den eneste forutsetningen er at produktene støtter MPIC-standarden.

Konsortiet jobber med standarder for ulike typer tilkobling, enten du overfører bildet via Ir, Bluetooth eller kabel, eller du skriver ut fra telefonens minnekort via en kortleser.

- Vi tror publikums ønske om å kunne skrive ut bilder på en enkel måte vil øke dramatisk de neste fem årene, i takt med at mobiltelefonene får bedre kameraer, sier Ramon Garrido, styreleder i MPIC.

Økende behov for standardisering
En rapport fra Info Trends konkluderer med at det vil bli skrevet ut mer enn fem milliarder mobilfotografier i år, og at antallet vil øke til 37,2 milliarder i 2008. Da vil også 85 prosent av alle mobiltelefoner være utstyrt med kamera.

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen