Stallman svarer i BitKeeper-striden

Krangelen blant medlemmene i miljøet rundt Linux-kjernen ser flere og flere deltagere. Først gikk Linus Torvalds til angrep på Andrew Tridgell. Så kom Bruce Perens og ba Torvalds om å roe seg ned. Tridgell slapp så sin BitKeeper-klone. Nå trer Richard Stallman inn i debatten.

Richard M. Stallman, ofte bare kjent gjennom sitt brukernavn, RMS, er en av de mest entusiastiske og best kjente personene innenfor fri programvare. Han er en den som lagde begrepet GNU, og insisterer på at en distribusjon som inkluderer Linux-kjernen og den vanlige programvare fra GNU, skal gå under navnet GNU/Linux.

Stallman har skrevet et åpent brev til miljøet, og dette brevet er gjengitt i sin helhet hos NewsForge. I brevet skriver han at for første gang i mitt liv, ønsker jeg å takke Larry McVoy. Han har nylig eliminert en stor svakhet i miljøet, ved å annonsere slutten på hans kampanje for å lokke frie programvareprosjekter til å bruke og fremme bruk av ikke-fri programvare.

Stallman fortsetter med flere utsagn som gjerne setter sinnene i kok hos enkelte; Det finnes tusenvis av ikke-frie programmer, og de fleste fortjener ikke spesiell oppmerksom, bortsett fra å utvikle en fri erstatning.

Om du ønsker å lese hele brevet fra Stallman, finner du det hos NewsForge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen