Stadig yngre mobilbrukere

Gjennomsnittsnordmannen synes barn bør være 11 år og åtte måneder gamle før de får sin første mobil. Dette er stikk i strid med Barneombudets oppfatning.

 

– Vi mener foreldre bør tenke seg nøye om før de gir barna egen mobiltelefon før de blir tenåringer. Med tanke på at vi vet lite omkring strålefaren ved mobilbruk, bør de aller minste ikke ha mobiltelefon. En ”føre-var-tenkning” kan være på sin plass, sier rådgiver hos Barneombudet, Thomas Hepsø, til Aftenposten.

 

Eldre mest liberale

De spurte i aldersgruppen over seksti år mener at norske barn godt kan få egen mobil ved fylte elleve år. Den yngste deltakergruppen – de under tretti år – synes imidlertid at barn bør være godt over tolv år før de blir mobileiere.

 

– Det virker som om eldre er mer liberale enn de yngre når det gjelder aldersgrenser for når barn bør få mobiltelefon, sier Nina Kersten Nilsen, Kommunikasjonsrådgiver i Netcom, til Aftenposten.

 

– Det må være opp til foreldrene å avgjøre når det er riktig å gi barna mobiltelefon. Uansett er det viktig å ha god oversikt over barnets mobilbruk, både når det gjelder forbruk og hvem barnet er i kontakt med. Ha klare regler basert på gjensidig tillit, sier Nilsen.

I følge tall fra en undersøkelse gjennomført av Norstat for Telenor mobil har 21 prosent av norske barn i aldersgruppene 7-9 Ã¥r egen mobil. For barn i alderen 10-11 er denne prosenten pÃ¥ 65.   

Til sammenligning hadde kun litt over halvparten av fjorten- og femtenåringene egen mobiltelefon i 1999.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen