Stadig synkende LCD-priser


Blir LCD snart like billig som CRT-skjermer?

Dumpinganklagene fra den forholdsvis ukjente produsenten kommer like etter at Samsung annonserte at LCD-prisene skal ned med 20 prosent i løpet av de neste månedene. Amtran sitt svar er å senke sine egne priser med snaue 20 dollar for 19-tommerspaneler - som dermed kommer ned til 340 amerikanske dollar, i følge Digitimes.

LCD-prisene har sunket dramatisk den siste tiden, takket være at et lavere enn antatt behov i markedet fører til overproduksjon av LCD-paneler i Asia. Enkelte utenlandske distributører vegrer seg nå i følge flere nettsider for å bestille nye LCD-skjermer av frykt for manglende salg.

I følge Digitimes har dette begynt å bite inn i produsentenes behov. Flere mindre produsenter av LCD-skjermer har i det siste begynt å redusere bestillingene av nye LCD-paneler.

Priskuttene springer derimot ikke bare fra panikk over lavere enn ventet salg - de fleste produsentene av LCD-paneler har nettopp blitt ferdige med å bygge femtegenerasjons LD-fabrikker, som også produserer flere skjermer for mindre penger.

Derfor kan de kommende lavere prisene på LCD-skjermer kanskje holde seg en stund.

Se ellers også prisguidens skjermoversikt.

(Kilder: DigiTimes, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen