Stadig nærmere dobbelkjerne

"Smithfield" skal som kjent være den første dobbelprosessoren fra Intel ut på markedet. Ifølge tidligere rapporter er prosessoren ventet på markedet i 3. kvartal 2005, men en artikkel på nettstedet eWeek hinter nå om lansering i første kvartal 2005.

Blant de spennende egenskapene vi kan finne på Smithfield-prosessoren er en versjon av Intels SpeedStep, i tillegg til doble kjerner naturligvis.

Pentium 4 600
Smithfield er en del av "Lyndon"-plattformen, som også vil inkludere enkeltkjerne-prosessorer med 2 MB cache, SpeedStep og 64-bit-støtte. Disse vil etter alt å dømme gå under Pentium 4 600-navnet.

65 nm i 2006
I 2006 kommer trolig "Bridge Creek" og Averill". Dette blir prosessorer basert på 65 nm teknologi og dobbelkjerner. På dette tidspunktet er Intel også ventet å introdusere en rekke nye teknologier, som LaGrande og Vanderpool.

Xeon vil i 2006 få støtte for "I/O Packet Acceleration" og en spesiell kontrollerteknologi. Begge deler er beregnet å gi en vesentlig ytelsesforbedring i forbindelse med nettverks- og I/O-operasjoner. Det er også ventet at vi skriver 2006 før Xeon-serien får doble kjerner, men det gjenstår å se.

Itanuim får på sin side etter planen dobbelkjerne i 3. kvartal 2005 med "Montecito".

(Kilde: Eweek, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen