Stadig mer avanserte minimaskiner
Teknofil

Stadig mer avanserte minimaskiner

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Minimaskiner, såkalte nett-PC-er, startet opp som små, enkle og rimelige maskiner som først og fremst var ment å brukes for å gå på nett og kommunisere enkelt mens du var på farten. Nå begynner maskinene å bli svært så avanserte.

Multi-touch og ansiktsgjenkjenning
Lenovo melder at de snart vil oppgradere sin lille 10-tommer Lenovo Ideapad S10, og gi maskinene multitouch og ansiktsgjenkjenning. Multitouchen vil plasseres i touchpaden på maskinen og kan brukes til å kontrollere for eksempel bilder på skjermen. Ansiktsgjenkjenning kan på sin side benyttes for eksempel til pålogning på maskinen. Noen innebygd løsning for 3G har derimot ikke Lenovo lagt ved.

Maskinen vil koste rundt 349 dollar i USA, i Norge vil prisen sannsynligvis komme på rundt 3500 kroner.


Stadig mer avanserte minimaskiner
Lenovo er langt fra de eneste som satser på mer avanserte utgaver av minimaskiner. Trolig vil 3G-løsninger bli vanligere i tiden fremover og er vi heldige så vil også trykkfølsomme skjermer bli en god tradisjon.

Norske Multicom har allerede dette på plass i sin 7-tommer Multicom Alishan. Denne kommer også med innebygd GPS-modul om det ønskes. Noen 3G-løsning har derimot heller ikke denne. Asus har på sin side tidligere sagt at de vil komme med en ny modell snart. Spesifikasjonene på denne holder Asus tett om, men det er tydelig en trend mot at disse maskinene som i utgangspunktet var svært enkle etter hvert kommer med stadig mer interessante spesifikasjoner. Dessverre går dette også utover prisen. De ypperste modellene av disse maskinene koster etter hvert like mye som en vanlig bærbar maskin.


Kilde: Engadget.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen