Stadig flere hull i Symantec-produkter

For en drøy uke siden rapporterte vi om alvorlige feil i flere Symantec-produkter. Nå meldes det om hull i Norton antivirus. Sikkerhetseksperter er ikke enige i hvor alvorlig dette er, den danske sikkerhetsrådgiveren Secunia anser dette som "moderately critical."

Sikkerhetshullet gjelder Norton AntiVirus 2004, og gjør at en person kan kjøre en ondsinnet kode på PC-en din, tvinge frem et popup-vindu eller starte et DoS-angrep som gjør at antivirus-programmet slutter å virke.

Hullet gjør at ActiveX-kontrollere som brukes av Norton antivirus, lar være å kontrollere informasjonen som kommer til din PC via Internett. Produsenten av Norton-produktene, Symantec, anbefaler at brukere oppdaterer programmet via LiveUpdate-funksjonen.

Ifølge Symantec skal dette hullet kun kunne misbrukes hvis brukeren har allerede "malware" installert på PC-en, slik at en person med skumle hensikter vet hvor på PC-en programmet ligger. Malware-programmer kan være mye forskjellig, men dette er gjerne spionprogrammer eller andre ondsinnede programmer som kan brukes av andre til å hente informasjon fra PC-en din.

For å unngå slika malware-programmer, bør du være forsiktig med å klikke på lenker du får i tvilsomme e-postmeldinger. Får du meldinger som tilbyr deg billige produkter eller fristende lokketilbud, dreier deg seg som regel om svindel i en eller annen form.

I tillegg kan det være lurt å kjøre antispion-programmer. Les mer.

(Kilde: yahoo.com, secunia.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen