Stadig flere blir mobilavhengige

Analytikere i selskapet Marketing Insight har gjennomført en undersøkelse for å kartlegge mobilbrukeres forhold til det elektroniske apparatet. Undersøkelsen består av syv spørsmål, og brukere som svarer ja på minst seks av disse blir diagnostisert som avhengige av mobilen.

Tekster og kjører
Og resultatet viser at av de 9.836 som deltok var hele 23,7 prosent avhengige og ute av stand til å skille seg fra mobiltelefonen i så mye som ett sekund. – Flere av de spurte klarte ikke en gang å unnlate å sende tekstmeldinger under skoletimer eller mens de kjørte bil, sier Kim Jin-kook i Marketing Insight. - For mange er det nødvendig å komme i kontakt med fagfolk snarest mulig for å unngå å bli mobilavhengig.

Tallene stammer fra Sør Korea, men problemstillingen er relevant i alle markeder der mobiltelefoner har høy utbredelse.

Undersøkelsen viser at hele 68,1 prosent hevder de føler seg usikre om mobilen går tom for strøm. 36,2 prosent sier de ikke klarer å slå av mobilen, selv på steder der det oppfordres til dette.

Kvinner mest utsatt
Mobilavhengighet er mest utbredt blant unge, og sjansen for at du skal bli mobilavhengig er størst dersom du er kvinne. Blant de spurte ble 26,2 prosent av kvinnene og 21,8 prosent av mennene definert som avhengige.

- Undersøkelsen er ikke vitenskapelig, og diagnosen ”mobilavhengig” må defineres klarere enn dette, sier universitetsprofessor ved Kookmin University, Lee Sujin. Men han legger til at mobilavhengighet er i ferd med å bli et alvorlig problem for en del mennesker.

Fra før av har vi de såkalte WEB-junkiene. Dette er mennesker som tilbringer det meste av sine liv foran PC-skjermen, og som rett og slett ikke fungerer normalt om de må klare seg uten Internett. Når vi med tiden får bredbåndshastighet i mobilnettene og mobiltelefoner bedre tilpasset denne type bruk, vil problemet øke. - Da får vi en gruppe mennesker med dobbelt avhengighet, sier Kookmin.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen