Stadig farligere spionprogrammer

Det meldes om stadig farligere spionprogrammer. Selskapet Sunbelt Software, som lager antispionprogrammet CounterSpy, har oppdaget en rekke ondsinnede koder som kan brukes til å stjele sensitiv informasjon fra PCer.

Et eksempel på dette er den trojanske hesten "SRV.SSA-keylogger" som stjeler informasjon og sender dette til en server. Programmet kan blant annet få tak i informasjon som Internet Explorer husker, for eksempel passord og kredittkortinformasjon. Det kan også lese alt som brukeren taster inn via skjemaer på en nettside. Programmet skal visstnok være vanskelig å bli kvitt.

Srv.SSA-KeyLogger er såpass fersk at få antivirus-og antispionprogrammer er blitt oppdatert. Den skal være en variant av Dumador eller Nibu. Den skal visstnok ha navnet Backdoor.Win32.Dumador.df hos antivirusprodusenten Kaspersky.

Programvaren til Sunbelt Software CounterSpy, skal kunne fjerne hesten. Det går også an å bruke verktøyet SSA-KeyLoggerCleaner.exe for å fjerne den.

Bruker du Internet Explorer kan du i tillegg redusere faren ved å slå av autofullfør-funksjonen. Dette gjør du via Verktøy, Alternativer for Internett, Innhold, Autofullfør og fjerne alle hakene ved "Bruk autofullfør for".

Kilde: pcworld.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen