Stadig billigere flash

Prisutvikling for Corsair Flash Voyager 16 GB
Prisutvikling for Corsair Flash Voyager 16 GB

Prisene på flashminne er i fritt fall - ganske enkelt på grunn av stor etterspørsel. Dette har imidlertid to sider for Intel: volumet går opp, men samtidig synker marginene.

Endringene i prisene er faktisk såpass betydelige at Intel har blitt nødt til å justere de økonomiske forventingene for 1. kvartal, noe som også fikk selskapets aksjer til å falle med nesten 2 prosent.

Tidligere i år bekreftet talsmenn for Toshiba, verdens andre største flashprodusent, at man forventet et prisfall på hele 50 prosent innen utgangen av mars.

Flashminne brukes i stor stil både i standard PC-komponenter og forbrukerelektronikk som MP3-spillere og minnepenner.

I det siste har også SSD-enhetene, altså "harddisker" basert på minnebrikker, blitt mer og mer populære. Markedet for disse ventes bare å øke mer og mer, med enda større etterspørsel etter flashminne som resultat.

I ren omsetningsvekst forventes det globale flashmarkedet til øke nærmere 30 prosent i år - dette altså til tross for at prisene kuttes med nesten halvparten.

Eksempelvis får man nå kjøpt minnepinner med 32 GB kapasitet til drøye 1000-lappen. Et annet eksempel er Corsairs 16 GB minnepinne, som for ett år siden kostet nesten 2000 kroner, og nå er nede i under 600 kroner.

Det er fortsatt Samsung som er den største leverandøren av flashminne.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen