Stadig flere bruker Facebook kun på mobil
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Stadig flere bruker Facebook kun på mobil

Andelen PC-brukere fortsetter å minske.

Nye tall som ble sluppet i forbindelse med Facebook sin presentasjon av resultatene for årets første kvartal, viser at en stadig økende andel av brukerne kun bruker nettsamfunnet via mobiltelefonen.

De ferske tallene viser at 21 prosent av brukerne kun er innom Facebook via en datamaskin. Det tilsvarer omtrent 268 millioner brukere. I motsatt ende kan vi lese at 26,7 prosent kun bruker Facebook fra mobil, noe som tilsvarer godt over 341 millioner brukere.

Alt skal over til mobil

Dermed kan det se ut til at mange av brukerne opplever Facebook som mindre relevant når man bruker en datamaskin. Det er nok noe av årsaken til at selskapet stadig lanserer nye applikasjoner og nytt innhold til mobilutgaven.

Statistikken viser også at det fortsatt er mange brukere som kjører en jevn miks av Facebook på mobil og fra datamaskin – hele 52,3 prosent. Allikevel kommer nærmere 59 prosent av annonseinntektene via mobilbruk.

Facebooks største utfordring fremover vil derfor være å tilrettelegge alle de funksjonene som har gjort nettsamfunnet så populært, for de små skjermene. Fortsatt kan man få en langt mer fullverdig opplevelse av Facebook via en nettleser på en datamaskin, ettersom det var for denne plattformen det sosiale mediet i utgangspunktet ble utviklet.

Slik har utviklingen i antall brukere som kun bruker Facebook på mobil vært:

Foto: Facebook/Investor

Langt fra alle Facebook-brukerne er ekte mennesker:
Over 100 millioner kontoer på nettsamfunnet kan være falske »

(Kilde: FB Investor, TechCrunch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen