Stabiliserte Sigma-objektiv

To av Sigmas teleobjektiver har blitt oppgradert, og kan smykke seg med OS i navnet. Sigmas bildestabilisator skal i følge selskapet selv være god for fire eksponeringstrinn.

Sigma 150mm f/2.8 har ni avrundede blenderlammeler.  FOTO: Produsenten
Sigma 150mm f/2.8 har ni avrundede blenderlammeler. FOTO: Produsenten.

Sigma APO MACRO 150mm F2.8 EX DG OS HSM skal erstatte sin seks år gamle forgjenger som ble lansert i oktober 2004. Objektivet skal i følge Sigma tilby det nyeste innen optisk teknologi. Blant annet legge selskapet vekt på det flytende fokussystemet som beveger to linsegrupper uavhengig av hverandre. Dette skal forebygge astigmatisk og kromatisk aberrasjon. Altså avbildningsfeil.

Objektivet består av 19 elementer i 13 grupper hvorav tre er SLD-elementer (Special Low Dispersion). Minste fokusavstand er 38 centimeter, som er tilsvarende den utgående modellen.

Sigma 120-300mm f/2.8 har intern fokus og intern zoom. FOTO: Produsenten.
Sigma 120-300mm f/2.8 har intern fokus og intern zoom. FOTO: Produsenten.

Sigma 120-300mm F2.8 EX DG OS HSM har i tillegg til bildestabilisator også fått værbeskyttelse. Hva slags, og hvor mye vær objektivet klarer å stå i mot er derimot ikke spesifisert.

Objektivet har 23 elementer i 18 grupper. Et av elementene er av typen SLD, og to av typen FLD («F» Low Dispersion). FLD-elementene ble lansert i sommer, og skal i følge Sigma ha samme egenskaper som fluoritt-glass. Bedre optiske egenskaper skal vi tro Sigma.

Pris, tilgjengelighet og vekt på objektivene er foreløpig ukjent. Akam-redaksjonen, som er på Photokina, har ikke fått se objektivene, da de ikke er på utstilling.

Les også: Sigma tar spranget

Les også: Speil skaper problemer for Sigma

Les også: Godsaker fra Sigma på vei

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen