Stabilisert telezoom fra Tamron

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tamron har annonsert at de i forbindelse med sitt 60-års-jubileum utvikler et nytt objektiv som får navnet Tamron SP 70-300 mm F/4-5.6 Di VC USD. Det er uklart om denne modellen skal erstatte den allerede eksisterende Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD MACRO 1:2 som har blitt ganske så populær, mye takket være brukbar kvalitet og et svært lavt prisnivå. At det nye objektivet bare kan tilby et makroforhold på 1:4, mens sistnevnte kan tilby 1:2, kan tyde på at det her er snakk om en ny modell som er ment å være tilgjengelig samtidig med den eldre og sannsynligvis billigere versjonen, og ikke erstatte den.

Les også: Tamron 70-300 i ny utgave

Tamron SP 70-300 mm F/4-5.6 Di VC USD vil fungere både på fullformat og APS-C-baserte kameraer, og får ikke bare fokusmotor, men blir Tamrons første objektiv som får deres nye "Ultrasonic Silent Drive". Foruten å føre til raskere og mer stillegående autofokus enn tidligere, vil den nye USD-motoren også tilby manuell og trinnløs overstyring av fokus til enhver tid. Ingen kløtsjing eller bryter er nødvendig, med andre ord.

Les også: Ny zoom-rekord fra Tamron

Det nye objektivet vil i første omgang kun bli tilgjengelig i Nikon-utgave, men Tamron forteller at de også vil slippe versjoner for Canon og Sony ved en senere anledning. Pentax-brukere ser desverre ut til å være glemt i denne omgang. Versjonene for Nikon og Canon vil få samme bildestabilisator som er innebygget i enkelte andre av Tamrons objektiver, som for eksempel Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) Macro og Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di II VC LD Aspherical (IF), mens Sony-varianten vil leveres uten innebygget stabilisator, siden disse kameraene har stabilisert bildebrikke.

Filterdiameteren blir 62 mm, og lengden på herligheten er 142,7 mm. Rundt midjen måler det 81,5 mm og vekten blir 765 gram.

I skrivende stund har vi desverre ingen informasjon om pris og tilgjengelighet i Norge.

Les også: Tamrons bestselger i ny utgave

Les også: Tamron oppdaterer klassiker

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen