Står dette på ønskelisten din?

Da har du bedre fotoutstyr enn de fleste.

I dag annonserte Leica lanseringen av et nytt objektiv til sitt S-system. det nye objektivet er et 30 mm f/2.8 som vil gi omtrent den samme bildevinkelen som et 24 mm-objektiv på et fullformatkamera.

Leica er ikke kjent for å lage dårlig optikk, og det later til at de ikke akkurat har ødelagt det ryktet med det nye objektivet heller. Det består av 13 elementer i 9 grupper, med to asfæriske overflater og ikke mindre enn fem av elementene er av glass som har spesielt lav lysspredning.

Største blender er som nevnt f/2.8, og minste er f/22. Nærgrensen er 50 cm, og skal du ha filter på herligheten må du helt opp i 82 mm diameter på det.

Objektivet skal i følge Leica være både støv- og regntett, og ha "...meget høy optisk ytelse...". Vekten er et drøy kilo, eller mer nøyaktig 1060 gram, lengden er 132 mm og diameteren 88 mm. Å si at det kommer i butikken er kanskje en slags overdrivelse, men det er tilgjengelig for kjøp i løpet av desember. Til en veiledende pris av kr 48 000,-, så ikke gjør regning med noe annet under treet dersom du får denne til jul.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen