SSD i gigantformat

Er du blant dem som har godt med penger på bok, kan du nå skifte ut de gamle store harddiskene dine med SSD uten å måtte ta til takke med mye mindre størrelse. Selskapet OCZ Technologies har laget en 3,5 tommers SSD disk på hele 1TB. Med slike størrelser faller behovet for gamle støyende harddisker bort for de aller fleste.

Koster flesk
Det eneste som står igjen for at disse skal bli et produkt for folk flest er prisen. Dette er ikke bare dyrt, det er grisedyrt. 3,5 tommers SSD Sata II med 128MB Cache og internt Raid 0 kommer til å koste deg 31 500 kroner så her skal du ikke være redd for å bruke penger.
 
For deg som ikke har like mye penger lager OCZ også SSD i andre størrelser men det er fremdeles svært dyrt. Til sammenlikning vil en 500GB koste deg 11 000 kroner. Prisen på denne typen lagring er som sagt svært høy, men prisene har faktisk sunket betydelig bare siste året og dette er garantert en trend som vil fortsette. Det er i utgangspunktet ikke noen grunn til at dette skal koste noe mer enn en harddisk bortsett fra det faktum at teknologien er ganske ny og ikke minst at interessen er stor. Over tid kommer dette til å bli standarden for lagring ikke minst i bærbare maskiner slik mange allerede produserer, men da i 2,5 tommers format. De aller største diskene kommer nok fremdeles til å være forbeholdt tjenere for mer profesjonelle enheter. 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen