SSD er ikke bra nok

Foto: Sandisk
Foto: Sandisk

Visepresident for bedriftsutviklingen hos Fujitsu, Joel Hagberg, sier i et intervju med Computerworld.com at Fujitsu ikke vil begynne med SSD-enheter ennå.

Han mener ytelsen ikke står i forhold til prisen, og at kunder som forventer seg vesentlig kortere oppstartstid vil bli skuffet. Ettersom det er skjermen og CPU-en som trekker mest strøm på en bærbar, vil ikke batteritiden bli voldsomt forbedret heller. SSD kan gi deg 15 minutter ekstra på et 5 timers batteri, men det tilsvarer ikke mer enn 5%.

Hagberg påpeker også et problem med levetiden. På en harddisk kan samme lagringspunktet brukes millioner av ganger, mens med en SLC (single level cell, én bit per celle) SSD-enhet tillater skriving til samme cellen 100 000 ganger. For MLC (multi level cell, to eller fire bits per celle) SSD-enheter, kan tallet være så lavt somt 1 000 ganger for celler med fire bits.

Også Corsair sitter på gjerdet. Paul Watkins, salgssjef for Corsair i Europa, sier at SSD er uaktuelt for dem. Vanskeligheter med teknologien og høy pris setter stopper for markedet, mener han.

Les også: - SSD populært om 3-4 år

(Kilde: computerworld.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen