(Bilde: Shutterstock/130994585)

SSD vil være best i lang tid framover

Lang tid igjen til det kommer en utfordrer, skal vi tro ekspertene.

SSD-er har gjort et solid innhogg i lagringsmarkedet de siste årene. De tåler en støyt, bråker ikke, er energieffektive og er kjappe i bruk.

Prislappen er på vei nedover også, slik at detroniseringen av den tradisjonelle, mekaniske harddisken med bevegelige deler ikke er langt unna. Men hva skal detronisere SSD, og hvor lenge kan denne kongen sitte i fred på tronen?

Danske Computerworld melder at det vil gå minst ti år før SSD-teknologien blir byttet ut med en avløser. Ifølge deres amerikanske søsterside forteller eksperter at SSD-ene i tillegg blir både raskere, mer strømgjerrige og billigere innen den tid, men hvilke teknologier kan erstatte SSD?

Flere erstattere

Forskningen på og utviklingen av neste generasjons lagringsmedier er allerede godt i gang, og for å konkurrere må disse alternativene bli hurtigere, mer pålitelige og rimeligere enn dagens og morgendagens SSD-er.

Det tar imidlertid tid å effektivisere de rykende ferske teknologiene, og ekspertene vurderer at det vil ta minst ti år før konkrete modeller er klare til å forsøke seg på markedet.

Blant de kommende teknologiene finner vi som følger:

Behov for noe nytt

Dagens SSD-er baserer seg på transistorer og følgelig NAND-flash. Det er begrenset hvor lenge denne teknologien kan krympes, og derfor blir det sannsynligvis behov for en teknologi som ikke bygger på transistorer.

SSD-teknologien vil likevel forbedres de neste ti årene. Samsung sysler for eksempel med 3D-flash-minne, mens Intel jobber med å skalere ned NAND-flash.

Hva skal du velge?
Dette er SSD-ene vi vil anbefale »

(Kilde: Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen