SSD-salget har hatt en eksplosiv vekst
(Bilde: jules2000, Shutterstock)

SSD-salget har hatt en eksplosiv vekst

Fordoblet seg nesten i fjor.

Selv om harddiskene fremdeles har den klart største markedsandelen innen lagringsenheter, har SSD-ene tatt innpå i ganske raskt tempo, og i august i fjor meldte vi at analysebyrået IHS regnet med en salgsøkning på hele 87 prosent for hele 2013.

Som nettstedet Hexus rapporterer har byrået nå lagt frem de faktiske tallene for fjoråret, og jammen ser det ikke ut til at IHS i alle fall nesten traff blink med sitt tidligere anslag.

Økning på 82 prosent

I løpet av 2013 ble til sammen 57 millioner SSD-er sendt ut til forhandlere, noe som tilsvarer en økning på formidable 82 prosent i forhold til 2012, altså i nærheten av en dobling.

Siden SSD-er ennå er en minoritet hjalp den sterke økningen imidlertid ikke på det totale salget av lagringsenheter, som sank med 5 prosent om man tar med både harddisker, SSD-er og optiske enheter.

Antallet harddisk-forsendelser alene sank med hele 7 prosent, men det totale tallet lå likevel på 444,4 millioner i 2013, og dermed har SSD-ene altså et godt stykke igjen før de puster harddiskene i nakken.

Blir stadig billigere

Ifølge IHS' prognoser vil antallet SSD-forsendelser øke til rundt 190 millioner innen utgangen av 2017, men på dette tidspunktet vil sendte harddisker antakelig kun ha sunket til rundt 400 millioner, og altså fremdeles ha dobbelt så høy markedsandel.

IHS peker på at en viktig årsak til økningen er de stadig synkende prisene på SSD-ene, som gjør dem gradvis mer attraktive til bruk i først og fremst bærbare PC-er.

Samtidig rammes harddisksalget hardt av den generelle nedgangen i PC-salget, men IHS mener en stigende etterspørsel etter harddisker til blant annet nettskytjenester vil kompensere for noe av dette.

Intel slapp nylig en «vakker» SSD: Men hvor godt yter den? »

Her finner du de beste prisene på SSD-er i Norge »

(Kilder: Hexus, PC Pro)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen