TEST: SSD-er i RAID 0 – del 1

Test SSD-er i RAID 0 – del 1

(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Få bedre ytelse på SSD-en med RAID

Fire fine SSD-er har fått kjørt seg.

PCMark Vantage

Her har vi også med noen eksemplarer av de gode, gamle snurrediskene. Legg spesielt merke til Samsung SpinPoint T166, som var stjernen i det forrige RAID 0-showet.

PCmark Vantage kjører tester som prøver å mer etterligne generell, vanlig bruk. Her er det to ting som er åpenbart – det ene er at konvensjonelle harddisker er skikkelig treige greier. Det andre er at vi tydeligvis ikke bare kan hive på flere SSD-er i RAID og forvente at ytelsen når opp til himmelen.

PCMark Vantage – detalj

Når vi går i detalj er det unektelig en del merkelige resultater som kommer fram her. Ved siden av de litt merkelige OCZ-resultatene i Windows Defender-testen, er det flere ting vi må sette spørsmålstegn ved. Hvorfor gjør en Corsair F80A det best i import av bilder? Hvorfor gjør RAID-et det så mye bedre ved videoredigering, samtidig som det ikke er forskjell på RAID 0 med to, tre eller fire SSD-er?

Her frykter vi at problemet – for å si det sånn – ikke nødvendigvis ligger selve RAID-et, men at det heller er PCMark Vantage som til en viss grad er problemet. Men i så fall kan det også være slik for mye annen programvare.

ATTO Disk Benchmark

Helt til slutt sjekker vi ytelsen med ATTO, som gir oss den maksimale skrive- og leseytelsen. Her viser det seg at vi dobler ytelsen når vi går fra en enslig SSD til to i RAID 0, og da overgår vi det som kan leveres med dagens raskeste SSD-er på SATA 6 Gbit/s.

Ved å ganske enkelt kjøre på med flere SSD-er i RAID 0 fikk vi ikke like god uttelling videre i vårt oppsett. Skriveytelsen gikk ikke opp i det hele tatt, men med tre SSD-er fikk vi en klar økning i leseytelse. Å gå fra tre til fire SSD-er ga ingen nevneverdig forskjell.

Corsair Force Series F80A

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen