SSD-er i lange baner

Hardware.no/Hannover: SSD-produsenter er det nok av på Cebit. Alt fra de mer obskure folkene som hyller SSD-er med PATA-tilkobling som årets store gullsak, til dem som faktisk har noe nytt og stilig de kan vise frem. I denne saken har vi samlet et lite knippe av hva du kan finne på markedet i tiden fremover.

Corsair stiller så klart ut sine produkter. Reactor- og Nova-serien ble vist frem for folkemengden, to produkter som ble lansert for kort tid siden. I dag tidlig ble også den nye Force-serien sluppet, en egen artikkel om dette kommer om kort tid. Vi skal ikke utelukke en test eller tre av samtlige enheter i fremtiden.

OCZ hadde tre relativt ferske produkter de kunne vise frem. Agility 2 skal være tilgjengelig om kort stund, i likhet med deres toppmodell Vertex 2 Pro. Førstnevnte er bygget på MLC-teknologi, leser 275 MB/ og skriver 265 MB/s. Antallet IOPS skal ligge på rundt 10000 ved tilfeldig skriving, 4 kb. En "limited edition" av Vertex-serien er allerede i sirkulasjon på markedet. Vi blir fortalt at denne kun har et opplag på rundt 1000 enheter, og kan tilby et IOPS-antall på 15000. Samtlige produkter har nå fått støtte for TRIM-komandoen.

Vi tok også en tur innom Patriots området, og der fant vi en regelrett drøy maskin. Lyst på muligheten til å skrive 155000 IOPS, sekvensiell skriving av filer på 4 kbit? Vel, en måte du kan oppnå dette er ved å kjøpe hele 40 Torqx-enheter og sette de sammen i RAID 0.

- Vi gjorde dette egentlig bare for å se hvor mange SSD-er vi kunne koble sammen i én maskin, forteller Saeed Arash Far, teknisk sjef hos Patriot.

Kommentarer (18)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen