Kristian Amberg, nordisk salgssjef hos Western Digital, ser en veldig lys fremtid i harddiskmarkedet. (Bilde: Hardware.no/Shutterstock)

– SSD er ingen reell utfordrer til harddisken ennå

En av verdens største produsenter er alt annet enn bekymret.

Hardware.no/Oslo: Lagringsbehovet i verden bare øker og øker. Selv om SSD-er har kommet som et friskt pust i lagringshverdagen til ganske mange, er det fremdeles langt igjen til å rokke ved harddiskens popularitet. Akkurat det synes Kristian Amberg, nordisk salgssjef hos Western Digital, er bra.

Hos Western Digital har de merket seg en stadig økende etterspørsel etter harddisker. Den massive flommen i Thailand tilbake i 2011 satte riktignok noen solide kjepper i hjulene for harddiskproduksjonen, men etterspørselen gikk rett til værs.

Gikk styrket ut av flommen

– Da flommen hadde gitt seg fikk vi bygget oss en ny fabrikk, utenfor flomområdet. Maskinene fra fabrikken som ble oversvømmet ble reparert, og deretter flyttet til den nye fabrikken. Så snart vi fikk ryddet opp etter flommen i den gamle fabrikken, så kjøpte vi nytt maskineri til denne også. Etter det igjen bygget vi faktisk enda en fabrikk, så fra å ha én før flommen satt vi plutselig med tre fabrikker, forteller Amberg til Hardware.no.

Flommen i Thailand i 2011 gjorde massive skader i landet. Hele byer stod under vann, også flyplasser og harddiskfabrikker. Harddiskproduksjonen var lammet i lang tid, og prisene steg drastisk.
Flommen i Thailand i 2011 gjorde massive skader i landet. Hele byer stod under vann, også flyplasser og harddiskfabrikker. Harddiskproduksjonen var lammet i lang tid, og prisene steg drastisk. Foto: cowardlion / Shutterstock.com

– Det er en fantastisk utvikling i markedet. Lagringsbehovet verden over øker hele tiden, og i land som India vokser behovet enormt. Det er beregnet at behovet for lagring vil ligge på 45 000 exabyte innen 2020, utdyper Amberg.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (25)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen