(Bilde: Micron)

SSD-ene skal få mer plass og bli billigere

Den største produsenten av minne har gode nyheter.

De fleste maskinvareprodusenter søker etter å lage raske, rimelige og ikke minst hendige produkter. For å få til dette må leverandørene som leverer deler til maskinprodusentene virkelig henge med i svingene. Stadig økt ytelse på mindre plass krever sitt av komponentene de lager.

Heldigvis har produsentene sine triks, og ett av dem er å krympe det de allerede har laget før – altså en endring av produksjonsprosessen. Da kan de presse mer teknologi inn på samme grunnflate, noe SSD-minnemakeren Micron nå har gjort.

Ned til 16 nanometer

TechReport melder nå at Micron har klart å krympe og gjort seg klare for å produsere de små minnebrikkene en SSD lagrer dataene dine på. Mens de i dag lager sine minnebrikker med 20 nanometer-prosess, varsler de nå at de er i ferd med å gå over til 16 nanometer ved sin fabrikk.

Micron hevder deres 16 nm-prosess er den mest avanserte for halvlederenheter til dags dato. I tillegg til økt kapasitet, fører en krymping av produksjonsprosessen ofte til billigere produkter som trekker mindre strøm. SSD-prisene vil altså etter alt å dømme fortsette nedover.

Det er Microns 128 Gbit minnebrikker som krympes først, og på grunn av SSD-kontrollerens virkemåte er det ventet at SSD-er med større kapasitet enn 256 GB vil se en pen ytelsesforbedring.

Den nye produksjonsprosessen skal settes i gang for fullt neste kvartal, noe som tilsier at vi kan forvente nye SSD-minnebrikker i utsalgsprodukter fra og med starten av neste år. I tillegg til SSD-er vil også minnepinner, minnekort, og smarttelefoner – eller kort og godt alle produkter som benytter flash-lagring – også ta i bruk minnebrikkene.

Microns krymping er ikke det eneste som skjer på SSD-fronten:
Gjennombrudd i forskningen på lynraskt SSD-minne >>

(Kilder: Pressemelding, TechReport)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen