Spyware-verktøy selges på nettet

Ifølge sikkerhetsselskapet Sophos drives nå salg av spyware-verktøyet WebAttacker fra en russisk nettside. Verktøyet selges for femten dollar (rundt hundre norske kroner), og tilbyr også teknisk støtte for produktet.

WebAttacker er et verktøy som skal gjøre det enklere å infisere PCer, og sende ut spam som lurer brukere til å besøke ondsinnede nettstider. Verktøyet bruker Javascript til å finne ut hva slags operativsystem og nettleser brukeren har, og om sikkerhetsoppdateringer er på plass eller ikke. Deretter installeres en kode som slår av brannmur og installerer en rekke malware, blant annet den trojanske hesten Troj/Dloadr-ADU.

Her er noen tips som kan redusere sjansen for at PCen skal infiseres av ondsinnede programmer:

  • Tenk deg godt om før du eventuelt klikker på en lenke i e-postmeldinger. Du bør i hvert fall ikke klikke på en lenke i en melding som kommer fra en ukjent avsender.

  • Mange angripere utnytter sikkerhetshull i Windows. Du bør derfor oppdatere Windows minst én gang i måneden ved å besøke nettsiden windowsupdate.microsoft.com, eller slå på automatisk oppdatering via Start-knappen og Kontrollpanel.

  • Bruk et oppdatert antivirusprogram. Her er noen gratis alternativer:

Det er viktig å sørge for at antivirusprogrammet blir oppdatert regelmessig. I tillegg kan det være lurt å bruke en annen nettleser enn Internet Explorer, for eksempel Firefox eller Opera.

Les også vår guide om manuell fjerning av malware.

Kilde: sophos.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen