Spytter ut ledningen for å spare strøm

Teknofil Spytter ut ledningen for å spare strøm

Spytter ut ledningen for å spare strøm

PumPing Tap gjør jobben du glemmer.

I årevis har miljøvernere advart om at man sløser med energi når man lar elektroniske apparater stå med strømledningen i stikkontakten – selv om de måtte være skrudd av.

Nå kan det se ut til at en oppfinnelse kan hjelpe både miljøvernere og økonomiske mennesker med å huske å plugge ut strømledningen når et apparat ikke er i bruk.

Enkel design

PumPing Tap er navnet på et konsept som går ut på at en stikkontakt kan oppdage en ubrukt strømledning og deretter dytte støpselet ut fra veggen. Konseptet var en av vinnerne i fjorårets Red Dot Design Concept-konkurranse.

Designen bak PumPing Tap er temmelig enkel og lettfattelig. Sensorer i strømkretsen oppdager om strømpluggene aktivt bruker strøm eller ikke, og hvis ikke vil lyset på utsiden gå fra blått til rødt. Etter ti minutter med inaktivitet vil en fjærmekanisme skyte støpselet ut av stikkontakten.

Praktiske problemer

Et åpenbart problem med konseptet er stikkontakter som er plassert bak møbler – for eksempel mangelen på plass til å skyte ut strømledningen eller problemer med å måtte romstere bak møbler hver dag for å skru på TV-en.

Hvordan designerne bak PumPing Tap vil løse slike problemer gjenstår å se. Les mer og se flere konseptbilder hos Yanko Design.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen