Test

Spriggan

Folk flest har fått med seg de to siste store animé-filmene "Det levende slottet" og "Chihiro og heksene". De ekstra observante har kanskje også lagt merke til diverse mangablader som sakte men sikkert invaderer tegneseriehyllene i norske kiosker. Canal+ har for øvrig begynt å sende animé-seriene "Kinos Journey" og "Samurai Champloo". Diverse småsære butikker har i løpet av de siste årene importert filmer i sjangeren langs silkeveien, men det er først nå eldre filmer som "Spriggan" finner sin vei til allmenne norske DVD-hyller.

Arkeologiske våpen

Historien i filmen er ganske dramatisk. En gruppe arkeologer finner en steintavle. På denne blir de pent advart mot å grave for dypt i fortiden, en gammel sivilisasjon har nemlig etterlatt våpen i ruiner over hele verden. Advarselen blir tatt så til de grader til etterretning. En hemmelig organisasjon kalt ARCAN ser verdens lys. Det er ARCANs selvpålagte oppgave å beskytte de gamle arkeologiske våpnene mot nysgjerrige øyne. Selv har de naturligvis ingen skrupler med å grave rundt etter våpnene, noen må jo tross alt ha dem i besittelse for å kunne beskytte dem!

Alternativ tekst mangler
Til og med Noas ark kan gjøre folk skyteglade.

For å kunne håndheve oppgaven tilfredsstillende har organisasjonen av arkeologer og vitenskapsmenn en gjeng supermennesker som agenter. Stjernen blant dem er 17 år gamle Yu. Noenlunde forutsigbart går ting selvsagt galt ved flere av organisasjonens utgravninger. En fiendtlig militærstyrke setter nemlig ut for å finne fornminner som er nøkkelen til det mest sagnomsuste våpenet av dem alle, Noas ark. Et par menneskeliv her og der stopper dem ikke fra å nå målet.

Yu hiver seg på flyet til Tyrkia, hvor ARCAN graver ut arken ved foten av fjellet Ararat, for å hjelpe til så godt han kan med å sparke skikkelig rumpe. Action blir det, handlingen skranter det derimot med.

Raskt tempo

Spenningskurven oser av Viagra og regien kunne gjerne vært strammere. Det er vel og godt med høy tempo, men i "Spriggan" er det litt for stor hjertebankfaktor. Du får ikke slappet av en eneste gang, noe som til syvende og sist blir masete. Tro mot sin egen sjanger er filmen spekket med heftige kampscener, blod og ikke minst heltedådige kommentarer og opptredener.

Handlingen når et klimaks når teorier om Gud, skapelsen, Noas ark og meningen med livet blir kastet i luften. Teoriene hadde slått mye sterkere rot i en lengre, mer balansert film, hvor poenget er nettopp tematikken og ikke action fra start til stopp. Ærlig talt burde temaet slå ned som en heidundrenes bombe, og ikke som et lite klask på kinnet. Potensialet i historien har blitt ofret for actionfylte kampscener og blodige knivblad.

Spriggan   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen