Sprer notatene dine

Virus på mobiltelefoner kan ikke akkurat kalles et stort problem ennå, men det dukker jevnlig opp nye versjoner med nye egenskaper. Pbstealer.D er det ferskeste medlemmet i virusfamilien, og ble oppdaget for kun noen dager siden.

Pbstealer.D er ikke farlig dersom du ikke har sensitiv informasjon lagret på telefonen. Viruset sender nemlig kontaktlisten, innholdet i notatblokken, samt kalendernotatene dine til tilfeldig forbipasserende - over blåtann.

Viruset greier i likhet med de fleste andre mobilvirus kun å infisere Nokias Symbian-telefoner.

Viruset sprer seg ved å sende installasjonsfilene sine til andre telefoner via blåtann, og det kreves at brukeren kjører disse på eget intiativ. Filene heter ChattingYuk.SIS og PBCompressor.SIS, så hvis du skulle finne disse på telefonen din er det altså bare å slette dem.

Det er for øvrig et lite knippe forholdsregler for å unngå å få virus. Den viktigste er å ikke ha blåtannfunksjonen påskrudd når du beveger deg der det er mye folk - ihvertfall ikke uten å stille telefonen inn til å være usynlig for andre enheter. De fleste virus sprer seg nemlig selv via blåtann. Skulle du allikevel få en ukjent fil tilsendt må du ikke finne på å kjøre denne, men slette den med en gang.

(Kilder: Mobil, Symantec)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen