(Bilde: Copyright Boeing)

Sprer ondsinnet programvare med falsk video av det forsvunnede flyet

Hackere utnytter interessen for den mystiske hendelsen.

De fleste har helt sikkert fått med seg saken om det malaysiske passasjerflyet som på mystisk vis forsvant på vei til Beijing den 8. mars, med 239 mennesker ombord.

Saken har dominert nyhetsbildet over hele verden den siste tiden, og vekket stor interesse og mange spørsmål på grunn av de gåtefulle og usannsynlige omstendighetene rundt forsvinningen.

Utnyttes av hackere

Kanskje ikke helt overraskende har hackere nå sett sitt snitt til å dra nytte av den store oppmerksomheten rundt saken, ved å bruke den å spre ondsinnet programvare og bryte seg inn i datamaskiner.

Det japanske datasikkerhetsselskapet Trend Micro har nemlig lagt merke til et program som utgir seg for å være e 5-minutters videoklipp om det malaysiske flyet, men som i stedet installerer bakdører på PC-en som kan brukes til å fjernstyre maskinen din fra en ekstern server.

Filen heter «Malaysian Airlines MH370 5m Video.exe», og siden det altså er en exe-fil vil det nok gå opp et rødt flagg for de fleste som måtte komme borti filen.

Spres via e-post

Ifølge Trend Micro kan programvaren gjøre det mulig for hackere å både utføre kommandoer, laste opp og kjøre filer, og samle informasjon fra de infiserte datamaskinene. Selskapet tror programmet hovedsakelig sprer seg via e-post.

Trend Micro rapporterer for øvrig også om diverse andre måter hackere utnytter flymysteriet på. En av dem går ut å spre en falsk «spørreundersøkelse» hvor folk lures til å gi fra seg informasjon mot å få tilgang til en vedlagt video som utgir seg for å vise funnet av det savnede flyet.

Sikkerhetsselskapet har ikke oppgitt hvor mange som er rammet av de nye svindlene, eller hvor disse befinner seg i verden. Det kan imidlertid være verdt å holde utkikk.

Les også: Slik bruker de Netflix for å svindle deg »

(Kilde: Trend Micro, via Softpedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen