Sprengstoff fra SE

Laderen, som er av typen CST-13, er solgt til 350.000 britiske mobilbrukere sammen med mobiltelefon-modellene T68i, T300, T310 og T610, såvel som flere Blåtann headsett. Sony Ericsson fant selv ut av defekten før det skjedde noen faktiske ulykker, og selskapet har nå satt i gang en omfattende prosess for å få tilbake alle laderene, noe som muligens kan bli en utfordring når man tenker på det glitrende salget de har hatt i Storbritannia.

De feilproduserte laderne har en innebygget, men muligens noe uønsket, funksjon som gjør dem i stand til å skape et scenario som ville passet inn i en middels bra actionfilm. Som produsenten selv opplyser kan laderene nemlig plutselig eksplodere og kaste ut plastbiter i et par meters omkrets. Videre nevner de at det er muligheter for å få elektrisk sjokk og at de flygende plastbitene kan føre til brannutvikling om det skulle være brennbart materiale i nærheten.

Vi ser allerede for oss en intetanende stakkar som sitter og spiser corn-flakes og leser morgenavisen, når laderen til den nylig anskaffede T610'en plutselig smeller og blir omgjort til et kortsluttet inferno av flyvende plastpartikler. Utvilsomt ikke noen bra start på dagen.

Vi vil anta at Sony Ericsson er lite fornøyde med å ha tatt livet av myten om at all PR er god PR. Selskapet jobber nå for fullt med å få inn alle de solgte sprengladningene, og lover bot og bedring og en ny lader til alle som er innehaver av disse. De nye laderene skal ettersigende være fri for overraskelser.

Til slutt skal det nevnes at norske innehavere av Sony Ericssons telefoner ikke trenger å bekymre seg for å havne i denne type situasjoner, de norske adapterne skal nemlig være helt fri for overraskelser. Såvidt vi vet.

Sony Ericssons pressemelding finner du her.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen